Träning

Rörlighet varje dag

Jag är av naturen ganska rörlig, och ju mer jag läser eller ser om rörlighet, desto mer tacksam är jag för det. 

Trots det, eller kanske just därför, gillar jag att rörlighetsträna och att kombinera övningar för att de ska bli lite mer utmanande för mig som redan kan böja mig både kors och tvärs. 

Om man hänger på instagram så finns det en norrman som lagt ut ganska mycket skojiga övningar under konceptet Mobility Monday, och därifrån hämtar jag ofta inspiration. Konceptet bygger på att man väljer en övning, eller kombination i veckan, som man gör tio repetioner av varje dag. Bra för både rörlighet, variation och för att utmana kroppen lite!

Den här veckan kör jag en övning som kombinerar axel- och bröstryggsrörlighet med lite balans, styrka och höftrörlighet. Exakt hur den ser ut kan du se på min instagram.

Återstår att se om jag kommer ihåg att göra den varje dag. Det brukar vara lite si och så med det…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kari
  26 juli, 2016 at 21:46

  Vad har du läst då? Min kropp är likadan men jag har alltid fått höra att det är dåligt och att jag aldrig skall träna rörlighet eller yoga utan bara köra en massa styrka. Fast jag smyg-yogar litegrann ibland i alla fall!

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   27 juli, 2016 at 19:02

   Hos de dära naprapaterna. Enligt dem så är all rörlighet av godo så länge man har styrkan att hantera den. Samma inom yogan, som ju egentligen inte alls går ut på att bara kunna böja, utan också att ha styrkan att hantera böjligheten. Balans liksom, inte instabilitet.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.