Tankar Träning

Frikort och frisläppta fötter

Den här veckan har jag fått frikort hos landstingen. Första gången det har hänt mig, och jag hoppas också att det inte kommer hända alltför många gånger till framöver. Konstig känsla på något vis. Jag som alltid sett mig som ganska frisk, och fortfarande känner mig rätt så frisk. Även om jag håller på att vänja mig vid tanken på att jag faktiskt är ganska sjuk, nånstans där inuti.

Några som också ska få bli lite friare är mina fötter. Jag hade faktiskt tänkt gå på en föreläsning nu i veckan om fötters anatomi och hur vi borde använda våra fötter, men det körde ihop sig på jobbet så jag missade den tyvärr. Mina fötter får däremot rätt mycket omtanke ändå. Jag försöker aktivera och spreta och stretcha så mycket det går, bl a med hjälp av övningar från Prehabbloggen. Dessutom tycker jag det här med fotriktiga skor är lite intressant, särskilt nu när mina fötter får bära extra vikt ett tag. Jag märker att belastningen blir helt knasig ibland om jag har fot-ovänliga skor på mig, t ex på jobbet. Så därför tänkte jag, bl a efter att ha läst ett inlägg om bäckenbelastning och skornas påverkan, ge mina fötter och leder en bättre chans att inte bli snedbelastade.

Tänk, sådant tänker jag på en lördagskväll när vardagspusslet gör att det inte blir så mycket mer träning än promenad och bära tvååring och dammsuga och sy gardiner och… kanske vila lite också.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  bureborn
  8 november, 2015 at 20:38

  Jag hoppas också att det är första och enda gången du får frikort! Men inser att det nog kan bli ett eller annat frikort i framtiden. Långt fram i tiden. När vi blir gamla.

  Jag fick en jättebra bok om fötter av envän en gång. Tränade mina fötter ett tag därefter, men sen föll träningen i glömska. Som prehab-träning tyvärr så ofta gör. Men du är nog bättre än jag på att bibehålla goda vanor!

  • Reply
   Malin
   10 november, 2015 at 14:32

   Oj, finns det till och med böcker om fötter? Tyvärr är jag inte så väldans bra på att hålla i prehab-övningarna heller. Utan det blir som mest när jag känner att det börjar behövas igen. Och då är det ju egentligen försent. Svårt det där!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.