Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

När man har tid

Posted on 23 mars, 20141 juli, 2015

Jag tror jag skrivit det förut: av någon anledning tycks det ställas mycket högre krav på vegetarisk mat för att den ska gå hem och kunna ätas fler gånger. Konstigt egentligen; falukorv och makaroner är ju inte direkt något kulinariskt underverk men det är liksom okej att äta titt som tätt ändå, det verkar liksom vara det normala överallt.

Eftersom jag lobbar för mer vegetariskt försöker jag göra mig till ibland och göra något extra av det köttfria. Har jag tid letar jag gärna upp något i min bok Green Kitchen Stories. Det mesta där (som jag testat) är gott och mättande, men tar lång tid. Dagens gör-mig-till-kok kom däremot från bloggen med samma namn (och samma författare) efter tacksamt emottaget insidertips. Involtini de Melanzane. Bara namnet imponerar ju!
Slutresultat efter att nästan helt ha följt receptet. Händer inte ofta här. Foto: M. Eklund

Gott blev det! Mätta blev vi oxå. Men det är inget man ställer sig och lagar en stressig tisdagkväll.

4 thoughts on “När man har tid”

  1. bureborn skriver:
    24 mars, 2014 kl. 19:52

    Oj, det där var minsann rätt meckigt! Men det ser och låter otroligt gott!
    Vegetariska recept är ofta rätt omständliga, tycker jag. Vilket tyvärr får konsekvenser på antalet veggodagar hemma hos oss.

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      30 mars, 2014 kl. 07:48

      Ja, fast frågan är ju om de behöver vara det? Man kan ju lika gärna slänga ihop något utan kött som med egentligen. Om man sänker kraven 🙂

      Svara
  2. Ingmarie skriver:
    28 mars, 2014 kl. 01:17

    Ja precis så är det! Vegomat måste vara extra speciellt och dessutom måste man (nästan) alltid förklara och försvara sig till varför man väljer att inte äta kött. Det är liksom ok att ifrågasätta men tvärtom… Big NO NO!

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      30 mars, 2014 kl. 07:49

      Ja, precis. Så bakvänt egentligen.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Varför blir man så kissnödig när man simmar?
    Varför blir man så kissnödig när man simmar?
  • Häng med till Idrottslabbet!
    Häng med till Idrottslabbet!
  • Hodgkins och håret
    Hodgkins och håret
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com