Övrigt

När man har tid

Jag tror jag skrivit det förut: av någon anledning tycks det ställas mycket högre krav på vegetarisk mat för att den ska gå hem och kunna ätas fler gånger. Konstigt egentligen; falukorv och makaroner är ju inte direkt något kulinariskt underverk men det är liksom okej att äta titt som tätt ändå, det verkar liksom vara det normala överallt.

Eftersom jag lobbar för mer vegetariskt försöker jag göra mig till ibland och göra något extra av det köttfria. Har jag tid letar jag gärna upp något i min bok Green Kitchen Stories. Det mesta där (som jag testat) är gott och mättande, men tar lång tid. Dagens gör-mig-till-kok kom däremot från bloggen med samma namn (och samma författare) efter tacksamt emottaget insidertips. Involtini de Melanzane. Bara namnet imponerar ju!
Slutresultat efter att nästan helt ha följt receptet. Händer inte ofta här. Foto: M. Eklund

Gott blev det! Mätta blev vi oxå. Men det är inget man ställer sig och lagar en stressig tisdagkväll.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  bureborn
  24 mars, 2014 at 19:52

  Oj, det där var minsann rätt meckigt! Men det ser och låter otroligt gott!
  Vegetariska recept är ofta rätt omständliga, tycker jag. Vilket tyvärr får konsekvenser på antalet veggodagar hemma hos oss.

  • Reply
   blue_malin
   30 mars, 2014 at 07:48

   Ja, fast frågan är ju om de behöver vara det? Man kan ju lika gärna slänga ihop något utan kött som med egentligen. Om man sänker kraven 🙂

 • Reply
  Ingmarie
  28 mars, 2014 at 01:17

  Ja precis så är det! Vegomat måste vara extra speciellt och dessutom måste man (nästan) alltid förklara och försvara sig till varför man väljer att inte äta kött. Det är liksom ok att ifrågasätta men tvärtom… Big NO NO!

  • Reply
   blue_malin
   30 mars, 2014 at 07:49

   Ja, precis. Så bakvänt egentligen.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.