Övrigt

Hemmastyrka på återseende

Det var ett tag sedan jag körde styrkepass hemma med gummiband. Eftersom lårskadan begränsat hur mycket jag kunnat träna har jag liksom kunnat slå ihop rehab/kondition och styrketräning när jag varit på gymmet, men nu börjar det ta för mycket tid och eftersom löpning inte är aktuellt varken för benet, eller magen (tror jag) så prioriterar jag kondition på gymmet när jag går dit, även om det är vansinnigt tråkigt att cykla och stå i crosstrainern om man ska göra det några längre stunder.

Den här veckan har jag därför introducerat hemmastyrkepass igen och tycker att jag fick ihop ett riktigt vettigt pass, även om det första passet jag körde blev reducerat till 2 set, på grund av sena telefonmöten.

Kör 3 set av
Bäckenlyft x10
Woodchopper med gummiband x12 åt varje håll
Bicepscurls med gummiband x12
Tricepscurls med gummiband x12 per arm
Låg sittande rodd med gummiband x15
Hög sittande rodd med gummiband x15
Benböj x10
Benspark x10 per ben
Kvarnen 10 varv åt varje håll

Funkar även för en växande mage som den här:

Foto: M. Eklund

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  bureborn
  1 februari, 2013 at 07:19

  Vad fin den är – magen! Som jag faktiskt visst tror att du skulle kunna springa med. När benet tillåter förstås. Och under förutsättning att det känns bra. Vissa springer ju nästan ända fram till förlossningen, men för andra funkar det inte alls.
  Har du olika "starka" gummiband för olika övningar?

  • Reply
   blue_malin
   1 februari, 2013 at 19:35

   Hihi, var tvungen att testa några steg bara för att du skrev så, och kortare sträckor skulle jag nog kunna jogga fortfarande…

   Gummibandet har jag bara i en "styrka". Ibland tycker jag den är lite för mesig, men duger ändå för sitt ändamål.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.