Övrigt

Veckans vegetariska: Spenatpaj

Foto: M. Eklund
Deg:
2,5dl mjöl av valfri sort
75g smör
0,75 dl kvarg
Fyllning:
1 rödlök
smör
250g fryst spenat (blad- eller hackad)
1 tomat
3dl grädde
3 ägg
2dl riven lagrad ost
1tsk basilika
1tsk rosmarin
0,5 tsk salt
vitpeppar
Sätt ugnen på 200grader. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta ihop en deg (ganska seg). Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och låt stå kallt i 30 min. Skala, skiva och mjukfräs löken i lite smör. Tina spenaten och koka bort allt vatten. Skiva tomaten. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Vispa ihop grädde och ägg. Tillsätt ost, spenat och kryddor. Fördela lök och tomat i pajskalet. Häll äggstanningen över. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 35-40 min.
Servera med en rejäl sallad och kanske en skiva knäckebröd.
0

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sofia - ett bättre du
    8 januari, 2013 at 09:48

    Låter gott!

  • Leave a Reply